Kurk

Kurk is terug van nooit weggeweest

Kurk is puur natuur, comfortabel, sterk, veerkrachtig, bacterie werend, isolerend en duurzaam. Als je wilt gaat het een leven lang mee. En er valt tegenwoordig heel wat te kiezen: kurk is er in stijlvolle dessins; eigenzinnige patroonvloeren; vintage en zelfs industriële uitvoeringen. Kurk is mooi. En je kunt het heel goed zelf leggen, want het weegt licht en is makkelijk op maat te snijden. We vertellen je er graag meer over, kom bij ons langs in Wijchen.

Kurk is een wonder uit de natuur

Kurk is de schors van de kurkeik. Die wordt handmatig van de stam afgehaald zonder de boom te beschadigen. Elk jaar groeit de schors weer aan. Kurk is dus een herwinbare en duurzame grondstof. Daarom sluit kurk perfect aan bij de steeds grotere vraag naar natuurlijke en duurzame vloeren.

Kurk heeft unieke eigenschappen

De superfijne celstructuur van kurk kun je vergelijken met een honingraat. Elke cel werkt als een mini-isolator tegen temperatuurverschillen. Maar een kurkvloer heeft nog veel meer kwalitatieve voordelen:

  • Warmte isolerend
  • Altijd comfortabel aanvoelend
  • Veerkrachtig
  • Geluid- en schokdempend
  • Anti-bacterieel
  • Slijtvast en duurzaam
  • Zeer gemakkelijk in onderhoud

Een kurkvloer met een organische uitstraling

Als je kiest voor een 100% kurkvloer heb je een ecologische vloer met een natuurlijke organische uitstraling. De slijtvaste toplaag van matte lak is onzichtbaar. Maar die zorgt er wel voor dat je kurkvloer zo sterk is dat hij probleemloos een leven lang mee gaat.

Een kurkvloer met de uitstraling van een houten vloer

Het bestaat wel degelijk, er zijn vloeren die opgebouwd zijn uit kurk, en die een optische beeldlaag hebben van hout, met mooie, realistische kleurschakeringen. Het verschil met een echt houten vloer is eigenlijk niet te zien. En het is de ultieme oplossing als je graag een houten vloer wil vanwege de karakteristieke warme uitstraling, maar ook graag het comfort en gemak van kurk.

Een kurkvloer met de uitstraling van steen of beton

Wij verkopen vloeren op basis van kurk, met de natuurlijke uitstraling van steen (travertin, marmer, of natuursteen). Het zijn stuk voor stuk schitterende vloeren die je nauwelijks van echt steen kunt onderscheiden. Zodra je erop loopt voel je het verschil: je ervaart niet de koude en harde eigenschappen van steen; alleen maar het warme, veerkrachtige comfort van kurk. Dat geldt precies zo voor de betonvloeren. Als je een liefhebber bent van een minimalistisch of industrieel interieur, dan vind je in deze collectie jouw droomvloer. Exclusieve en realistische betonstructuren, zonder de nadelen van koud en ruw beton, maar met het verfijnde comfort van kurk. 

Een kurkvloer met een vinyl toplaag

Wicanders samengestelde kurk vloeren bij Lanee Vloeren WijchenLuxe vinyl dessins met het unieke comfort van kurk, met als resultaat een prachtige serie moderne comfort vloeren. De vloerdelen bestaan uit vijf lagen, waarvan er twee uit kurk bestaan. De toplaag is een duurzame en transparante vinyl slijtlaag, en daaronder zit de geprinte laag die de uitstraling van de vloer bepaalt: een natuurlijk steen dessin, of een dessin van hout, waarbij je kunt kiezen uit bijvoorbeeld geborsteld antiek eiken, white-washed, of rustiek vuren. Door de optische reliëfstructuur zijn het allemaal natuurgetrouwe uitvoeringen. Luxe vinyl vloeren met de unieke eigenschappen van kurk: duurzaam, warm, comfortabel, geluid reducerend, en schok dempend. Door het antistatisch vloeroppervlak is de vloer ook stofwerend, dus geschikt voor mensen met allergieën. 

Kurkvloeren zelf leggen

Een puur natuur kurkvloer kun je heel gemakkelijk zelf leggen. Kurk is licht, en eenvoudig op maat te snijden. Zelf leggen maakt het uiteindelijke prijskaartje een stuk vriendelijker. Bespreek met ons of het iets voor jou is. We adviseren je graag, en vertellen je ook hoe groot het prijsverschil is.

Geef je oude kurkvloer een make-over

Als je lang geleden voor een kurkvloer hebt gekozen die er nog steeds ligt, dan kun je deze vloer een make-over geven. Een andere kleur van de vloer verandert op slag je hele interieur. Stel je voor wat er gebeurt als je je vloer helemaal wit kleurt, of grijs, of wijnrood, of antraciet…. Er valt verrassend veel te kiezen en bijna alles is mogelijk. En het leuke is: het is een heel voordelige en duurzame oplossing. Je hoeft bovendien de kamer niet helemaal uit te ruimen, en je hoeft ook niet op een planning te wachten. Je begint eraan wanneer je wilt, en je houdt zelf de regie over je make-over project. Wil je er meer van weten, vraag ons dan gerust naar de mogelijkheden. We beantwoorden al je vragen duidelijk en deskundig.

Vloerverwarming en vloerkoeling

Vloerverwarming en vloerkoeling gaan perfect samen met elke kurkvloer.

Goed voor ultiem wooncomfort!

Kijk ook eens op www.kurk.nl